Jaha,sista dagen i frihet.Framsidan av huset är färdigmålad.Resten får anstå tills vi har tid och mer pengar.Vi avslutade semestern med en Åbokryssning tillsammans med min Skellington kollega/gitarrist med fru fredag till lördag.Väldigt trevligt,roligt och gott!I morgon är det tillbaka till saltgruvan igen om ni förstår vad jag menar.Jag är alltid hatisk mot mitt jobb de första dagarnaoch känner att jag skulle ha letat efter andra jobb under semestern.Gärna i en annan bransch.I bland känns det här med skola och fritids så jävla meningslöst.Man är anställd för att ta hand om,lära ut,vara en trygghet,enligt läroplanen fortsätta skolans arbete på fritidshemmen.Till hjälp har man färre personal,större barngrupper och mindre pengar för att skolorna själva måste ta hand om sin egen budget.Man tar inte in några extra resurser till barn som behöver det.Det blir fritids jobb.Idén med att fritids ska vara klasskontakt och hjälpa till med undervisningen dör alltså där.lärarna kan inte lära ut med en del barn närvarande,andra barn blir störda i klassrummet och är inte trygga på rasterna.Men frågan är,ska man jobba i motvind och endera jobba slut på sig själv eller jobba på och skylla på att man inte har några resurser?Ingen av alternativen känns särskilt bra och jag tror inte att barnen med särskilda behov mår särskilt bra heller.Jag tror att det behövs ett övergripande beslut,policy,budget istället för att låta skolorna sköta det själv.Eller,sätt in så mycket pengar som behövs för att alla barn ska klara av skolan!Slut med politiken nu.Lite bilder kanske?Jag har bilder från Kråmö och Eskilstuna som jag inte har lagt upp plus en del andra bilder.Veckorna framöver får det nog bli lite blandade bilder.
Groteskt stora båtar dom här finlandsfärjorna!Kolla mot huset,och ön också för den delen.En mås jag plåtade från båten.Ett annat stort skepp.Om Norwegian star skulle vilja ge mig gratisresor eller pengar för reklamen så lämna en liten kommentar :)Stockholms skärgård.En liten ö som fåglarna har bajsat livet ur.Se träden där de sitter.Jag undrar om sånt hände för hundra år sen,trehundra år sen,tusen år sen? Är det för att rovfåglarna har minskat i antal eller något annat?Avell på kryssning. Man kan se fotografen (mig) i solglasögonen.En liten kompis jag träffade när jag målade huset.Luktärt i trädgården.